Peers4Parents Facilitators

Vanuit ervaringsdeskundigheid als ouder en jarenlange expertise in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met kenmerken van begaafdheid, is een landelijk netwerk van Peers4Parents facilitators ontstaan. Dit netwerk van betrokken professionals reikt actief uit naar ouders om hen vanuit hun rol als ouder (weer) te laten ervaren hoe zij vanuit hun kracht en eigenheid bij kunnen dragen aan het welbevinden van hun kind(eren).

Peers4Parents wil op verschillende locaties in Nederland mogelijkheden creëren tot deelname aan Peers4Parents activiteiten en op deze manier een bijdrage leveren aan het emotionele welbevinden van begaafde kinderen en hun ouders. Op de Google Maps kaart vind je een overzicht van de gecertificeerde facilitators die bij Peers4Parents zijn aangesloten. Hierop kun je zien waar onze facilitators gevestigd/werkzaam zijn en vind je hun contactgegevens.Facilitator Trainingen

In 2024 vinden er weer 2-daagse Peers4Parents Facilitator trainingen plaats, op 19-20 april bij Kapellerput in Heeze en op 8-9 november op een nog te bepalen andere locatie. Hiermee breiden we het netwerk van Peers4Parents weer uit met nieuwe facilitators.  Meer informatie en aanmelden voor deze training kan via de website voor de Peers4Parents Facilitator Training.

Een intens verlangen naar verbinding - In dit LinkedIn artikel lees je over het ‘waarom’ van Peers4Parents, vanuit het persoonlijke perspectief en de ervaringen van Desirée Houkema, de initiatiefneemster van Peers4Parents.
1e Facilitator Training in Nederland (2017) - Impressie van een eerdere training die in samenwerking met SENG is georganiseerd. De FacilitatorTraining wordt sinds 2019 vanuit het netwerk Peers4Parents zelf georganiseerd en is aangepast aan de Nederlandse context vanuit de ervaringen en expertise van de huidige facilitators.